IN THE PRESS


Èxit de Joan-René Mérou als VIII Premis TalenTIC d'Inetum i de la UIB

22 Gener, 2024

Foto: Joan-René als VIII Premis TalenTIC

La Universitat de les Illes Balears i Inetum han destacat la excel·lència acadèmica en la vuitena edició dels Premis TalenTIC, celebrats el 22 de gener de 2024. El primer premi va recaure en Antonio Nadal Martínez, estudiant del Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents, amb el treball "Estudi d’arquitectures de xarxes neuronals convolucionals per a la segmentació de radiografies pulmonars". El segon premi va ser per Joan Josep Ordóñez Bonet, alumne del grau d’Enginyeria Informàtica, pel desenvolupament d'una aplicació amb el robot social Pepper. Dels accèssits, destaquem el brillant Joan-René Mérou, estudiant de doctorat al Grup de Física Gravitacional: teoria i observació (Gravity), amb el treball "GPU-Accelerated Searches for Long-Duration Transient Gravitational Waves from Newborn Neutron Stars" tutorat per Alicia Sintes i Rodrigo Tenorio.

Mérou, amb el seu enfocament innovador, va explorar noves vies en la recerca d'ones gravitacionals, utilitzant GPUs per a la detecció d’ones gravitacionals de llarga durada emeses per la fusió d'un sistema binari d'estrelles de neutrons. Aquesta contribució excepcional va ser reconeguda amb un accèssit, consolidant-lo com una promesa en el camp de l'astronomia d’ones gravitacionals.

Altres distingits participants van ser Gerardo Francisco Chévez Alvarado, premiat pel treball "Desenvolupament d'una aplicació per a la utilització de la plataforma Feltichain", i Javier Obregón Villar, reconegut per l'estudi pilot sobre l'automatització de l'avaluació del formador en programes de prevenció.

L'acte de lliurament, celebrat a l'edifici Son Lledó, va incloure una conferència de Nuria Sánchez d'Inetum sobre intel·ligència artificial generativa. També hi han intervingut el Rector de la UIB, doctor Jaume Carot; el secretari autonòmic d’Innovació i Transformació Digital, senyor Antoni Carmona, i la directora de Màrqueting i Comunicació d’Inetum, senyora Mireia Bonafè.